Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمایت 50 میلیارد ریالی دولت در قالب تشکیلات به اتحادیه پرداخت شده اما در حین انجام کار این تسهیلات در قالب بخش تقریبا خصوصی ارائه و پرداخت شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ایلام بیدار، در ادامه بررسی مسائل و مشکلات کمبود و افزایش قیمت مرغ بعنوان یکی از خواسته ها و دغدغه های مهم مردم بر آن شدیم تا دلایل دیگر این مشکل را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گزارش قبلی با عنوان "کمبود مرغ در سایه افزایش چندبرابری قیمت/ واردات در منبع تولید گوشت همخوانی ندارد"، به بررسی یکسری موضوعات در این حیطه پرداختیم.

مسئولان علت کمبود مرغ در ایلام را عدم تحویل به‌موقع مرغ توسط مرغداران به کشتارگاه عنوان کردند اما به گفته مرغداران،کشتارگاه همیشه مرغداران را در تنگنا گذاشته و با نازلترین قیمت اقدام به خرید مرغ زنده می کنند ولی موقع توزیع و فروش در بازار قیمت به دو برابر و یا حتی سه برابر عرضه می کنند.

در این گزارش همچنین براساس پیگیری های ایلام بیدار مشخص شد، برخی از مرغداران به دلیل به صرفه نبودن و همچنین فروش اجباری به پایین ترین قیمت کشتارگاه اقدام به تعطیلی مرغداری کرده اند.

ماجرای حمایت 50 میلیارد ریالی از اتحادیه مرغداران

اما موضوع دیگری که در این گزارش می خواهیم به ان بپردازیم ماجرای حمایت 50 میلیارد ریالی از اتحادیه مرغداران است که به صورت قرض الحسنه تخصیص داده شده است.

اواخر سال 96 که داستان دنباله دار مرغ در جریان بود، نشستی با حضور استاندار ایلام با نمایندگان اتحادیه مرغداران و تعدادی از مدیران استانی مرتبط با صنعت تولید مرغ برگزار شد، در این نشست یکسری مصوبات در نظر گرفته شد؛ استاندار ایلام در این نشست گفت: ایلام یکی از استان های پیشرو در زمینه تولید مرغ در کشور است که تولید سالانه ۵۱ هزار تن مرغ در استان نشانگر این امر است.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تولید مرغ در استان باید تکمیل شود، اظهار کرد: ۵۰ میلیارد ریال در قالب اسناد خزانه یکساله و دوساله جهت خرید یا احداث کشتارگاه مرغ به صندوق حمایت از تولیدات بخش کشاورزی اختصاص می یابد.

 

طفره اتحادیه و شرکت های تعاونی از کمک 50 میلیارد ریالی

برحسب رایزنی هایی که اتحادیه مرغداران در زمان وقت انجام داد و براساس مساعدت استاندار و ستاد تنطیم بازار تسهیلات چهار درصدی از اداره کار به مبلغ 50 میلیارد ریال جهت خرید کشتارگاه اتحادیه قرار بگیرد.

این موضوع نهایتا با پیگیری مسئولان استانداری مصوب شد و قابلیت اجرایی پیدا کرد، بعد از خرید یکسری اتفاقات رخ داد، خود اتحادیه 16 زیرمجموع شرکت تعاونی دارد.

در قبل مطرح شد که این کشتارگاه برای اتحادیه مرغداران خرید شود در حین انجام این کار یک مجمعی تشکیل شد و شرکت های تعاونی اعلام کردند خواستار این کار نیستند، این در حالی بود که تسهیلات پرداخت شده بود، بعد از ارائه تسهیلات و خرید کشتارگاه اعلام شد که به این کشتارگاه نیازی ندارند.

بانی کشتارگاه و مجوز صدور کشتارگاه از پیگیری امورات مجوز گرفته تا تأسیس و بهره برداری سازمان صمت بوده است، نهایتا بعد از یکسری امورات، جلساتی برگزار شد که باید تعیین تکلیف شود.

اعضای هیئت مدیره مرغداران مصوب کردند و از میان خودشان امورات پیگیری شد، و کارهای لازم را برای تغییر انتقال به دلیل اینکه بصورت شرکتی بوده به نام چند نفر انجام گرفت و نهایتا ماهیت کشتارگاه در بحث اتحادیه به بخش خصوصی تبدیل شد، در واقع اکنون به یک تشکل خصوصی تبدیل شده تا تعاونی و اتحادیه.

وام قرض الحسنه به 24 درصد

حال سوال اینجاست چرا و به چه علت تسهیلات در قالب اتحادیه پرداخته شده اما در حین انجام کار این تسهیلات در قالب بخش خصوصی ارائه شده است؟ هر چند هم صورت جلسات این تصمیمات قانونی و براساس مصوبات هم بوده باشد هم از اصل دارای مشکل است چرا که این تسهیلات در ابتدا در قالب تشکل و تعاونی پرداخت شده و در وسط ماجرا به شکل تقریبا خصوصی ادامه پیدا کرده است.

براساس پیگیری های خبرنگار ایلام بیدار تسهیلات قرض الحسنه ای که به این منظور داده شده بعلت ناتوانی در پرداخت از چهار درصد به 24 درصد رسیده است، اگر چه در حال رایزنی برای عقد قرارداد 18 درصد هستند.

شرایط پیش آمده و برخی عوامل دیگر از جمله سوء مدیریت باعث شده تا مرغ در روزهای گذشته نایاب و اگر چه بعد از گذشت چند روز این مشکل تا حدودی برطرف شده و این در حالی است که 70 درصد تولید مرغ استان مازاد بر مصرف داخلی است.

آنچه ضروری به نظر می رسد با توجه به افزایش قیمت مرغ باید مسائل و موضوعات مربوط به آن توسط دستگاه های ذیربط و حتی مراجع قانونی و قضایی روزانه و لحظه ای پیگیری شود تا دود ناشی از آن به چشم مردم نرود.

 

انتهای پیام/س

منبع: دانا

کلیدواژه: حمایت 50 میلیارد ریالی اتحادیه مرغداران قرض الحسنه پرداخت شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۴۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه با بیان اینکه تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است، گفت: پیش بینی می‌شود این موافقت‌نامه تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بیش از ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند.

به گزارش ایسنا، کامبیز میرکریمی در یک گفت‌وگوی رادیویی با بیان اینکه موافقت نامه‌های تجارت آزاد کشورهای دنیا با همسایگان، دسترسی صادرکنندگان به بازار را تسهیل می‌کند، اظهار کرد: مهم‌ترین قدمی که اخیراً برداشته شده امضای موافقت نامه تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا متشکل از کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان و ارمنستان است.

وی افزود: تجارت آزاد هنوز کامل نشده و فقط تعرفه‌های ترجیحی با ۵۰ درصد و ۷۵ درصد تخفیف اعمال شده و لیست‌ها برای تعرفه صفر مبادله شده است. پیش بینی می‌شود این موافقت‌نامه تا دو ماه آینده در پارلمان‌های تمام اتحادیه اقتصادی اوراسیا تصویب شود و بیش از ۸۸ درصد اقلام مورد مبادله بین ایران و روسیه و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از تعرفه صفر برخوردار شوند. این موضوع، رقابت پذیری کالای ایرانی در برابر رقبای چینی و هندی و دیگر کشورها را به شدت افزایش می‌دهد.

میرکریمی با بیان اینکه در حال حاضر موانع تجارت شرکت‌ها برطرف شدند و باید در حوزه شناختی و بازاریابی کار کنیم، گفت: تا شش سال قبل در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری زیرساخت نداشتیم، اما الان دائماً کشتی‌ها و کامیون‌های جدید اضافه می‌شوند و خط راه آهن منطقه شوروی سابق از مرز ایران عبور کرده است. در حال حاضر شرق دریای خزر در محدوده پنج جمهوری آسیای میانه بروکراسی جدی دارد و جهش صادرات و واردات نشان می‌دهد هرچقدر سرمایه گذاری در حوزه زیرساخت لجستیک انجام شود باز هم کم است. البته هنوز هم صف کامیون‌ها را داریم و از دولت تقاضا کردیم حمایت‌ها و تسهیلات خود را از این بخش ادامه دهد.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه اظهار کرد: در حال حاضر رابطه بانکی بین ایران و روسیه وجود دارد، اما بخشی از ظرفیت بانکی بین دو کشور بلااستفاده مانده که به دو نرخی بودن ارز در کشور ما و روسیه برمی‌گردد.

میرکریمی درمورد تنوع کالاهای صادراتی ایران به روسیه نیز گفت: مواد غذایی و لبنی، کالاهای لوکس مانند فرش ماشینی و پسته، محصولات نساجی و صنایع پلاستیک و صنایع پایین دست پتروشیمی بازار خوبی در روسیه پیدا کرده همچنین توربین‌های گازی و کاتالیست نیز متقاضی دارد و فقط یک بازاریابی اساسی برای توسعه بازارهای صادراتی لازم است.

عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه همچنین جذب توریست‌های تجاری را در رونق اقتصاد کشور به شدت موثر دانست و گفت: صادرات ایران به روسیه تا سال ۱۳۹۷ در حد ۲۶۰ میلیون دلار بود، اما در سال ۱۳۹۸ صادرات به این کشور به بالای ۴۰۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد و حالا هم به یک میلیارد دلار رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانک ها هیچ دلیل و علاقه ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه
  • پیش‌بینی آغاز تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده 
  • شارژ۱۹میلیارددلاری صندوق توسعه/تزریق۱۰۰همت به مسکن در۱۴۰۳
  • سازمان بانکداری اروپا: بیش از ۹۰ درصد از بانکداران ثروتمند اتحادیه اروپا مرد هستند
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • بسته یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای حمایت از لبنان
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد